350 rub
Journal №4 for 2012 г.
Article in number:
A new look at some food plants cultivated in the Stavropol Territory
Keywords:
Levisticum officinale
Brassica napus
Nigella damascene
Nigella sativa
Armoracia rusticana
peptides
broadcast-ing oil
coumarins
flavonoids
tiog-likozidy
carbohydrates
Authors:
V.A. Chelombitko, T.V. Orlovskaya, E.F. Lozovitskaya-Shcherbinina, S.J. Ovchinnikova, A.V. S'edin, S.J. Mashirova
Abstract:
Conducted comprehensive studies on the phytochemical groups of substances: carbohydrates, lipids, peptides, essential oils, phenolic compounds, saponins, organic acids it possible to identify priority groups of biologically active compounds and demonstrated the possibility of using a number of food plants as new sources of bioactive compounds, and the prospect of expanding their use in medical practice.
Pages: 44-47
References
- Каухова И.Е. Новая методика получения растительных препаратов // Фармация. 2006. № 1. С. 37-39.
- Орловская Т.В., Гаврилин М.В., Челомбитько В.А. Новый взгляд на пищевые растения, как перспективные источники лекарственных средств. Пятигорск. 2011. 240 с.
- Гаврилин М.В., Съедин А.В. Количественное определение флавоноидов в надземной части рапса обыкновенного // В сб.: Разработка, исследование и маркетинг новой фармацевтической продукции. Пятигорск. 2010. Вып. 65. С. 298-300.
- Гаврилин М.В., Съедин А.В., Сенченко С.П. Изучение химического состава надземной части рапса обыкновенного с использованием методов ВЭЖХ и капиллярного электрофореза // В сб.: Аналитическая хроматография и капиллярный электрофорез. Краснодар. 2010. С. 160.
- Орловская Т.В. Исследование биоактивных пептидов из некоторых видов растений // Химия природных соединений. 2010. № 2. С. 276-277.